Μόλις βγούμε από το λιμάνι ανοίγουμε τα πανιά μας και ξεκινάμε την πορεία μας με προορισμό τον φάρο Ηραίον για μπάνιο και βόλτα στον φάρο. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο ιερό της Ήρας, επίσκεψη στην λίμνη της Βουλιαγμένης για δεύτερο μπάνιο και φαγητό στις ταβέρνες της λίμνης. Μετά τον φάρο θα επισκεφτούμε την μικρή και μεγάλη Μυλοκοπή και εάν οι επιβαίνοντας θελήσουν, επίσκεψη και μπάνιο στις  Αλκυονίδες (Καλάνησα) και επιστροφή στο  Λουτράκι με πανιά απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα. Once get out of the marina we raise our sails and we begin our journey to the Iraion lighthouse. Just get the small bay of the Iraion, we stop for swimming, visiting the archeological site (temple of Hera) and walking up to the lighthouse. Then we stop outside the Vouliagmeni lake for second swim and for lunch at the taverns of the lake.

ΑΠΟ ΚΟΡΙΝΘΟ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ

ΠΡΟΣ ΦΑΡΟ ΗΡΑΙΟΝ, ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΓΜΕΝΗΣ, ΜΥΛΟΚΟΠΗ, ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ (ΚΑΛΑΝΗΣΑ).

Η υλοποίηση της εκδρομής απαιτεί την συμμετοχή 8-10 τουλάχιστον ατόμων (σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι λιγότεροι μπορεί να πραγματοποιηθεί με επιμερισμό του κόστους). Το κόστος ανά άτομο ανέρχεται σε 40 Ευρώ την μέρα και περιλαμβάνει τα έξοδα ενοικίασης σκάφους, καύσιμα, έξοδα λιμανιού, καπετάνιο, εμφιαλωμένα νερά, καφέδες, αναψυκτικά, μπισκότα, Φ Π Α, ασφάλιση επιβαινόντων κτλ.

Η αναχώρηση από Κόρινθο, Λουτράκι στις 09:00 επιστροφή το βράδυ.

Μόλις βγούμε από το λιμάνι ανοίγουμε τα πανιά μας και ξεκινάμε την πορεία μας με προορισμό τον φάρο Ηραίον για μπάνιο και βόλτα στον φάρο. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο ιερό της Ήρας, επίσκεψη στην λίμνη της Βουλιαγμένης για δεύτερο μπάνιο και φαγητό στις ταβέρνες της λίμνης. Μετά τον φάρο θα επισκεφτούμε την μικρή και μεγάλη Μυλοκοπή και εάν οι επιβαίνοντας θελήσουν, επίσκεψη και μπάνιο στις Αλκυονίδες (Καλάνησα) και επιστροφή στο Λουτράκι με πανιά απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα.

Για πληροφορίες ή για δηλώσεις συμμετοχής χρειάζεται να τηλεφωνήσετε ή να περάσετε την προηγούμενη μέρα από το σκάφος για να βεβαιωθείτε πως υπάρχουν θέσεις, και να δώσετε προκαταβολή. Στο Λιμεναρχείο καταθέτουμε κατάσταση επιβατών και πληρώματος με το όνομα και τον αριθμό ταυτότητας ή του διαβατήριου των επιβατών για να πάρουμε άδεια απόπλου. Ο καιρός είναι καθοριστικός παράγοντας για το εάν θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι, ο καπετάνιος σε όλο σας το ταξίδι σας κρατάει ενήμερους για τον καιρό.

Θα φέρετε μαζί σας μαγιό και πετσέτα για το μπάνιο, το αντηλιακό σας, γυαλιά ήλιου, καπέλο, φωτογραφική μηχανή, κινητό κλπ.

Για πληροφορίες ή για συμμετοχή τηλ. 6972838030

"Κάντε κλικ" επάνω στις φωτογραφίες, να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση

Click to enlarge Click to enlarge
Ο φάρος Μελαγκάβι και απέναντι το Κιάτο και η Ζήρεια Ο φάρος μελαγκάβι από το σκάφος Ο φάρος Μελαγκάβι, ή Φάρος Ηραίον
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Ο φάρος Μελαγκάβι από το σκάφος Το Ηραίο της Περαχώρας Το Ηραίο της Περαχώρας διακρίνονται τα θεμέλια του ναού της Ήρας Λιμενείας
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Ο φάρος μελαγκάβι από το σκάφος Ο φάρος Μελαγκάβι Ο φάρος Μελαγκάβι από μακριά
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Η λίμνη της βουλιαγμένης και η είσοδος Η λίμνη της Βουλιαγμένης και η είσοδος Λίμνη της Βουλιαγμένης η είσοδος
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
κοντά στον φάρο Ηραίον 13/05/2012 Κορινθιακός δελφίνια Δελφίνια Κορινθιακού Κόλπου
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Η λίμνη της Βουλιαγμένης Το εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου στη λίμνη Ηραίον Μεγάλη Μυλοκοπή η παραλία

Η ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Η μικρή γαλάζια λίμνη απέχει από τη θάλασσα μόλις λίγα μέτρα και επικοινωνεί με ένα στενό δίαυλο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να κολυμπήσουν στα πάντα απάνεμα νερά της και μετά να απολαύσουν το φαγητό τους σε κάποιο από τα πολλά ταβερνάκια. Η περιοχή αν και αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, κρατά ακόμη το χαρακτήρα της και συνεπαίρνει με τα χρώματα και τη γαλήνη της. H λίμνη της Βουλιαγμένης, όπως είναι το σημερινό της όνομα, (κατά την αρχαιότητα ονομάζονταν Εσχατιώτης ή Γοργώπις) σχηματίστηκε από καθίζηση του εδάφους που εξαφάνισε ολόκληρη πόλη. Έχει πλάτος 1 χλμ, μήκος 2 και μέγιστο βάθος 40-50 μέτρα.


ΤO ΗΡΑΙΟΝ

Το Ηραίον είναι χωρισμένο σε δύο τμήματα παλιότερα μάλιστα πίστευαν ότι ήταν δύο ιερά, της Ήρας Ακραίας και της Ήρας Λιμενίας. Η άποψη αναθεωρήθηκε και οι ερευνητές μιλούν πλέον για ένα ιερό: της Ήρας Ακραίας Λιμενίας. Η λατρεία ξεκίνησε στη γεωμετρική περίοδο και το 800 π.Χ. κτίστηκε εδώ ο πρώτος αψιδωτός ναός της Ήρας, από τον οποίο δε σώζεται τίποτα. Τον 6ο αιώνα π.Χ. κτίστηκε καινούργιος ναός δωρικού ρυθμού λίγο πιο δυτικά και δίπλα του επιμήκης βωμός. Ανατολικά, στη μέση της κοιλάδας, θα δείτε τα λείψανα του ορθογώνιου κτίσματος που θεωρούσαν ιερό της Ήρας Λιμενίας, αλλά νεότερες θεωρίες υποστηρίζουν ότι ήταν εστιατόριο για τους πιστούς και βοηθητικές εγκαταστάσεις. Ανάμεσα στους δύο χώρους υπήρχε μια μικρή λίμνη και δεξαμενή με αψιδωτές πλευρές και πεσσούς στο κέντρο ένα υδροσυλλεκτικό έργο του 4ου αιώνα π.Χ. που θεωρείται πολύ σημαντικό. Εδώ είναι ο τόπος που λέγεται πως άφησε τα παιδιά της η Μήδεια.


ΜΕΓΑΛΗ ΜΥΛΟΚΟΠΗ

Το ειδυλλιακό περιβάλλον και η ησυχία καθιστούν την μυλοκοπή ιδανικό τόπο ξεκούρασης, ήσυχο με τα κρυστάλλινα νερά του Κορινθιακού κόλπου να είναι η καλύτερη επιλογή για κολύμπι μπάρμπεκιου και αυτόνομη κατάδυση.


ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ (ΚΑΛΑΝΗΣΑ)

Σε απόσταση 8 ναυτικών μιλίων από τον φάρο βρίσκεται το σύμπλεγμα των Αλκυονίδων Νήσων (Ζωοδόχος Πηγή, Δασκαλειό, Γλαρονήσι, Πρασονήσι) προσφέρονται για θαλάσσιες εκδρομές για μπάρμπεκιου, κολύμπι, ψαροντούφεκο και αυτόνομη κατάδυση. Το όνομα προήλθε από τη μυθική Αλκυόνα. Αξίζει να επισκεφτείτε και το βυζαντινό μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής με τη θαυματουργή, όπως λέγεται, εικόνα της Παναγίας των Καλών Νησιών.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ. 6972838030

info@alkyonsailing.gr

KanellosPanos@gmail.comΑκολουθήστε μας στο facebook και twitter.