ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ (ΙΣΘΜΟΣ)

ΑΠΟ ΚΙΑΤΟ-ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ-ΒΡΑΧΑΤΙ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΚΙΑΤΟ-ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ-ΒΡΑΧΑΤΙ ΠΡΟΣ ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΙΣΘΜΟΣ), ΛΟΥΤΡΑ ΩΡΑΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ.

Η υλοποίηση της εκδρομής απαιτεί την συμμετοχή 10 ατόμων (σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι λιγότεροι μπορεί να πραγματοποιηθεί με επιμερισμό του κόστους). Το κόστος ανά άτομο ανέρχεται σε 50 Ευρώ την μέρα και περιλαμβάνει τα έξοδα ενοικίασης σκάφους, τέλη διέλευσης διώρυγας Κορίνθου και επιστροφής, καύσιμα, έξοδα λιμανιού, καπετάνιο, εμφιαλωμένα νερά, καφέδες, αναψυκτικά, μπισκότα, Φ Π Α, ασφάλιση επιβαινόντων κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες και την ημέρα αναχώρησης επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 27420 27001 και 6972838030.

Η αναχώρηση από Κιάτο-Ξυλόκαστρο-Βραχάτι στις 09:00 επιστροφή το βράδυ.

Μόλις βγούμε από το λιμάνι ανοίγουμε τα πανιά μας και ξεκινάμε την πορεία μας με προορισμό την διώρυγα της Κορίνθου μετά από 9,5 μίλια (μιάμιση ώρα περίπου) βρισκόμαστε στην βυθιζόμενη γέφυρα Ποσειδωνίας. Η αναμονή για να μας επιτραπεί η διέλευση κυμαίνετε από 10 λεπτά έως και μια ώρα. Η διέλευση της διώρυγας διαρκεί μισή ώρα περίπου (3,2 ναυτικά μίλια). Στην Σιδερώνα ή στα Λουτρά Ωραίας Ελένης ρίχνουμε άγκυρα για μπάνιο και φαγητό. Το απόγευμα ξεκινάμε για την επιστροφή, διώρυγα Κορίνθου, Λουτράκι, Κιάτο, με πανιά απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα.

Για πληροφορίες ή για δηλώσεις συμμετοχής χρειάζεται να τηλεφωνήσετε ή να περάσετε την προηγούμενη μέρα από το σκάφος για να βεβαιωθείτε πως υπάρχουν θέσεις, και να δώσετε προκαταβολή. Στο Λιμεναρχείο καταθέτουμε κατάσταση επιβατών και πληρώματος με το όνομα και τον αριθμό ταυτότητας ή του διαβατήριου των επιβατών για να πάρουμε άδεια απόπλου. Ο καιρός είναι καθοριστικός παράγοντας για το εάν θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι, ο καπετάνιος σε όλο σας το ταξίδι σας κρατάει ενήμερους για τον καιρό.

Θα φέρετε μαζί σας μαγιό και πετσέτα για το μπάνιο, το αντηλιακό σας, γυαλιά ήλιου, καπέλο, φωτογραφική μηχανή, κινητό κλπ.

Πάτησε στην φωτογραφία για μεγαλύτερη

Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΙΣΘΜΟΣ)

Η Διώρυγα της Κορίνθου (Ισθμός Κορίνθου) είναι ένα κανάλι το οποίο ενώνει τον Κορινθιακό κόλπο με τον Σαρωνικό. Κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1880-1893. Στα αρχαία χρόνια μεταξύ του τείχους του Ισθμού και του περιβόλου του υπήρχε η δίολκος, οδός μέσω της οποίας μεταφερόταν εμπορεύματα και μικρά πλοία για να αποφευχθεί ο περίπλους της Πελοποννήσου. Η ιδέα της διώρυγας υπήρχε ήδη από την εποχή του Περίανδρου, το 602 π.Χ. Ο πρώτος που προσπάθησε την υλοποίησή του ήταν ο Νέρων, το 66 μ.Χ. σε σχέδια του Ιούλιου Καίσαρα και του Καλιγούλα. Μετά το θάνατο του Νέρωνα, συνέχισε την προσπάθεια ο Ηρώδης ο Αττικός, ο οποίος όμως την εγκατέλειψε. Οι εργασίες για τη διώρυγα άρχισαν το 1880, από την "Διεθνή Εταιρεία της Θαλασσίου Διώρυγος της Κορίνθου". Λόγω έλλειψης κεφαλαίων το έργο ολοκληρώθηκε από εταιρεία του Ανδρέα Συγγρού το 1893. Η διώρυγα έχει μήκος 6.346 μ. πλάτος στην επιφάνεια της θάλασσας 24,6 μ., στο βυθό της 21,3 μ. ενώ το βάθος της κυμαίνεται από 7,50 έως 8 μ.

SITE ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

  Το site της Διώρυγας Κορίνθου     Η διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου     Ιστορικές αναφορές της Κορίνθου     Διώρυγα Κορίνθου βίντεο  


ΛΟΥΤΡΑ ΩΡΑΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ

Τα Λουτρά Ωραίας Ελένης βρίσκονται στο βορειοανατολικό μέρος της Κορινθίας στον Σαρωνικό κόλπο, απέχουν από τον Ισθμό 4 Ν Μ, είναι ένα παραθαλάσσιος οικισμός με καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά. Αυτός ο μικρός οικισμός οφείλει το όνομά του στις πηγές γλυκού και ζεστού νερού που υπάρχει δίπλα στη θάλασσα και όπου πιστευόταν ότι έκανε τα μπάνια της η όμορφη βασίλισσα της Σπάρτης η Ωραία Ελένη σύζυγος του Μενελάου. Η Ωραία Ελένη ήταν αδερφή των Διόσκουρων, κόρη του Διός και της Λήδας, η πιο όμορφη από τις γυναίκες, σύμβολο της γυναικείας γοητείας η οποία, κατά τον Όμηρο, υπήρξε η αφορμή του Τρωικού πολέμου. Κατά την παράδοση η Ωραία Ελένη επισκεπτόταν συχνά το μέρος αυτό για να κάνει τα μπάνια της, στις ιαματικές πηγές που υπάρχουν, προκειμένου να διατηρήσει την ομορφιά της. Για αυτό και το χωριό αυτό ονομάστηκε Λουτρά Ωραίας Ελένης, ήταν επίνειο της αρχαίας κώμης « ΣΟΛΥΓΕΙΑ»


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλ. 6972838030

info@alkyonsailing.gr

KanellosPanos@gmail.com


Ακολουθήστε μας στο facebook και twitter.