ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΔΙΗΜΕΡΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

ΑΠΟ ΚΙΑΤΟ-ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ-ΒΡΑΧΑΤΙ ΠΡΟΣ ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΙΣΘΜΟΣ), ΔΙΑΠΟΡΙΑ, ΑΙΓΙΝΑ.

Η αναχώρηση από Κιάτο-Ξυλόκαστρο-Βραχάτι στις 09:00 Διανυκτέρευση στην Αίγινα.

Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

Μόλις βγούμε από το λιμάνι ανοίγουμε τα πανιά μας και ξεκινάμε την πορεία μας με προορισμό τον διώρυγα της Κορίνθου σε απόσταση 9,5 μίλια από Κιάτο Ξυλόκαστρο 7,2 μίλια από το Βραχάτι βρισκόμαστε στην βυθιζόμενη γέφυρα Ποσειδωνίας. Η αναμονή για να μας επιτραπεί η διέλευση κυμαίνετε από 10 λεπτά έως και μια ώρα. Η διέλευση της διώρυγας διαρκεί μισή ώρα περίπου (3,2 ναυτικά μίλια), και βρισκόμαστε στα Ίσθμια στον Σαρωνικό κόλπο. Μετά από ταξίδι για δυο ώρες περίπου 13 μίλια θα σταματήσουμε για μπάνιο και ξεκούραση στα Διαπόρια νησιά. Συνεχίζοντας το ταξίδι για μιάμιση ώρα περίπου (9 μίλια ) θα δέσουμε στο λιμάνι της Αίγινας για διανυκτέρευση.

Λόγω του ότι η είσοδος στην μαρίνα Ξυλοκάστρου έχει πολύ μικρά βάθη δεν είναι δυνατή η παραλαβή επιβατών, και πραγματοποιείται από το λιμάνι Κιάτου.

Για πληροφορίες ή για δηλώσεις συμμετοχής χρειάζεται να τηλεφωνήσετε ή να περάσετε την προηγούμενη μέρα από το σκάφος για να βεβαιωθείτε πως υπάρχουν θέσεις, και να δώσετε προκαταβολή. Στο Λιμεναρχείο καταθέτουμε κατάσταση επιβατών και πληρώματος με το όνομα και τον αριθμό ταυτότητας ή του διαβατήριου των επιβατών για να πάρουμε άδεια απόπλου. Ο καιρός είναι καθοριστικός παράγοντας για το εάν θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι, ο καπετάνιος σε όλο σας το ταξίδι σας κρατάει ενήμερους για τον καιρό.

Η υλοποίηση της εκδρομής απαιτεί την συμμετοχή 10 ατόμων (σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι λιγότεροι μπορεί να πραγματοποιηθεί με επιμερισμό του κόστους). Το κόστος ανά άτομο ανέρχεται σε 50 Ευρώ την μέρα και περιλαμβάνει τα έξοδα ενοικίασης σκάφους, τέλη διέλευσης διώρυγας Κορίνθου και επιστροφής, καύσιμα, έξοδα λιμανιού, καπετάνιο, εμφιαλωμένα νερά, καφέδες, αναψυκτικά, μπισκότα, Φ Π Α, ασφάλιση επιβαινόντων κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες και την ημέρα αναχώρησης επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 27420 27001 και 6972838030.

Θα φέρετε μαζί σας μαγιό και πετσέτα για το μπάνιο, το αντηλιακό σας, γυαλιά ήλιου, καπέλο, φωτογραφική μηχανή, κινητό κλπ.

Πάτησε στην φωτογραφία για μεγαλύτερη

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Διώρυγα Κορίνθου. Διώρυγα Κορίνθου (ισθμός). Διώρυγα Κορίνθου Ίσθμια.
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Τα σκάφη μας περνώντας το Κανάλι Κορίνθου. Τα σκάφη μας περνώντας το Κανάλι Κορίνθου. Τα σκάφη μας περνώντας το Κανάλι Κορίνθου.

ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΙΣΘΜΟΣ)

Η Διώρυγα της Κορίνθου (Ισθμός Κορίνθου) είναι ένα κανάλι το οποίο ενώνει τον Κορινθιακό κόλπο με τον Σαρωνικό. Κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1880-1893. Στα αρχαία χρόνια μεταξύ του τείχους του Ισθμού και του περιβόλου του υπήρχε η δίολκος, οδός μέσω της οποίας μεταφερόταν εμπορεύματα και μικρά πλοία για να αποφευχθεί ο περίπλους της Πελοποννήσου. Η ιδέα της διώρυγας υπήρχε ήδη από την εποχή του Περίανδρου, το 602 π.Χ. Ο πρώτος που προσπάθησε την υλοποίησή του ήταν ο Νέρων, το 66 μ.Χ. σε σχέδια του Ιούλιου Καίσαρα και του Καλιγούλα. Μετά το θάνατο του Νέρωνα, συνέχισε την προσπάθεια ο Ηρώδης ο Αττικός, ο οποίος όμως την εγκατέλειψε. Οι εργασίες για τη διώρυγα άρχισαν το 1880, από την "Διεθνή Εταιρεία της Θαλασσίου Διώρυγος της Κορίνθου". Λόγω έλλειψης κεφαλαίων το έργο ολοκληρώθηκε από εταιρεία του Ανδρέα Συγγρού το 1893. Η διώρυγα έχει μήκος 6.346 μ. πλάτος στην επιφάνεια της θάλασσας 24,6 μ., στο βυθό της 21,3 μ. ενώ το βάθος της κυμαίνεται από 7,50 έως 8 μ.

SITE ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

  Το site της Διώρυγας Κορίνθου     Η διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου     Ιστορικές αναφορές της Κορίνθου     Διώρυγα Κορίνθου βίντεο  


ΔΙΑΠΟΡΙΑ ΝΗΣΙΑ

Οι Διαπόριοι νήσοι ή Διαπόρια όπως είναι ευρέως γνωστά, είναι ένα ιστορικό σύμπλεγμα νησιών της Περιφέρειας Αττικής, αποτελούμενο από 6 όμορφες νησίδες του Σαρωνικού κόλπου. Αρκετές φορές τα αλιευτικά εργαλεία ψαράδων της περιοχής, τυχαία έχουν ανασύρει αμφορείς από αρχαία ναυάγια που υπάρχουν στο βυθό και που αποδεικνύουν ότι τα Διαπόρια είναι μια περιοχή μεγάλης ιστορικής σημασίας.


ΑΙΓΙΝΑ

Η πόλη της Αίγινας είναι η ομώνυμη πρωτεύουσα του νησιού και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του, κτισμένη αμφιθεατρικά ως προς τη θάλασσα, σφύζει από ζωή καθημερινά, ανεξαρτήτως εποχής, ενώ στο λιμάνι της υπάρχει το αδιαχώρητο από μικρά και μεγάλα σκάφη. Στην είσοδο του λιμανιού ο μικρός κατάλευκος ναός του Αγίου Νικόλα του Θαλασσινού καλωσορίζει τον επισκέπτη. Η πρώτη εντύπωση έρχεται από τα νεοκλασικά κτίρια, που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας του νησιού, με τα χρώματα τους να ομορφαίνουν στο ηλιοβασίλεμα. Πολλά από αυτά τα κτίρια στεγάζουν στο ισόγειο τους παραδοσιακά καφενεία, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες, μαγαζιά και τα καταστήματα των τραπεζών. Στο εσωτερικό τα πολύχρωμα σπίτια με τις μικρές αυλές, με δέντρα και λουλούδια, άλλα γαλάζια, πράσινα, κόκκινα και λευκά, βρίσκονται σε στενά σοκάκια, ανάμεσα σε γραφικά μαγαζάκια και ταβερνούλες. Η πόλη της Αίγινας είναι πανέμορφη, γραφική και υποβάλλει περίεργα τον επισκέπτη. Η Αίγινα έχει πολλές όμορφες παραλίες που προσφέρονται για μπάνιο όπως η Σουβάλα, η Αγ.Μαρίνα, ο Μαραθώνας ή Πέρδικα και η Μονή ή οποία είναι ένα μικρό νησάκι απέναντι από την Πέρδικα.

Το Αγκίστρι είναι πολύ κοντά στην Αίγινα. Είναι ένας μικρός παράδεισος, γεμάτος πεύκα και καταγάλανα νερά. Έχει δύο φυσικά λιμάνια την Σκάλα και το Μεγαλοχώρι. Το Αγκίστρι προσφέρετε για χαλαρωτικές καλοκαιρινές διακοπές αλλά και για νυχτερινή διασκέδαση και ωραίο φαγητό.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλ. 6972838030

info@alkyonsailing.gr

KanellosPanos@gmail.com


Ακολουθήστε μας στο facebook και twitter.